המטבח הדומיניקני

המאכלים הדומיניקניים עשויים בעיקר משילוב של אוכל ספרדי, אוכל אינדיאני בהשפעת הטאינו ואוכל אפריקאי. עם השנים מבחר גדול של מאכלים ים תיכוניים אומצו אל לתוך המטבח דומיניקני, כגון "Quipe" (קובה לבנונית במקור) ועוד. המטבח של הרפובליקה הדומיניקנית דומה לזה של מדינות אחרות באמריקה הלטינית אך יותר מכל לאלה של האיים הסמוכים כמו פורטו ריקו וקובה.


טוסטונס - המטבח הדומיניקני
טוסטונס – המטבח הדומיניקני

הצורה האופיינית ביותר שלה, המכונה La בנדרה ("דגל"), מורכב אורז, שעועית אדומה בשר (בקר, עוף, חזיר או דגים), לפעמים בליווי בצד של סלט.

ארוחת בוקר דומיניקנית מסורתית

ארוחת הבוקר ברפובליקה הדומיניקנית היא קלילה. נסו את המעדן הפופולרי "Mangú". אלו בננות ירוקות מבושלות, ביצים מטוגנות, גבינה מטוגנת או סלאמי מטוגן, גבינה מטוגנת ואבוקדו לארוחת בוקר.


תכנון טיולים באנר

ארוחת צהריים דומיניקנית

הארוחה הגדולה, החשובה ביותר של היום היא ארוחת הצהריים המכונה גם La Bandera (הדגל) מכיוון שהיא מורכבת בעיקר מאורז (לבן) שעושית ובשר (אדום) וסלט (ירוק). בנוסף לאורז, לשעועית אדומה ולבשר תמצאו בארוחת הצהריים ברפובליקה הדומיניקנית גם "Tostones" (מחית בננות ירוקות מטוגנות) או צלעות חזיר, "לוצריו דה פולו" (אורז עם עוף, בסגנון דומיניקני), תבשיל שרימפס  או "Mofongo" (מחית בננות עם שום, מטוגנות בשמן עמוק עם חזיר או שרימפס), דגים עם קוקוס, סרטן מבושל או קלוי או עז מבושלת "סאנקוצ'ו" מלווה באבוקדו לארוחת ערב. וכמובן, אל תשכחו לנסות את לחם הקסבה ואת "queso de Hoja", סוג של גבינה לבנה.

airalo ad

המטבח הדומיניקני – קינוחים דומיניקניים

הקינוחים הדומיניקניים הנפלאים כוללים קוקוס מגורר בשמנת, שעועית מתוקה, חלב חמוץ, ממתקים כתומים, ממתקי חלב, קינוחי פפאיה ואננס, וגויאבה ואגוזי קשיו בסירופ.

מיצי פירות ושייקים טרופיים כוללים פירות אקזוטיים כגון פסיפלורה, גויאבה, אננס, תפוז, תות, מנגו, מנדרינה ופפאיה. רוב השייקים ברפובליקה הדומיניקנית על בסיס חלב.

אתם חייבים לטעום מיץ קנה סוכר מאחד השדות ברחבי הרפובליקה הדומיניקנית. אל תוותרו על שתיית מי קוקוס דומיניקניים מאחד ממאות מטעי הקוקוס שבמדינה.

שתייה חריפה – רום

כחלק מהארוחה (ולעיתים גם בלי קשר אליה) שותים הדומיניקניים לא מעט רום. הרום והסיגרים הדומיניקניים ידועים באיכותם ברחבי העולם ומביאים איתם טעמים וניחוחות מעושנים ומיוחדים. בתיאבון!

שאלות ותשובות

מה הסגנון של האוכל ברפובליקה הדומיניקנית?

האוכל ברפובליקה הדומיניקנית נחשב לאוכל קריבי, אבל הודות לעובדה שהמדינה מורכבת משבטים ועדות שונים ניתן לאכול בה כמעט הכל: בשר, פירות ים, דגנים כמו אורז, חיטה ותירס, ירקות (בעיקר תפ"א ואפונים), פירות וכן מוצרי חלב מסוגים שונים. במילים אחרות – גן עדן קולינרי!

מה כוללת ארוחת בוקר טיפוסית ברפובליקה הדומיניקנית?

ארוחת בוקר טיפוסית ברפובליקה הדומיניקנית כוללת מאכלים מטוגנים שונים: ביצים, גבינה או סלאמי וכן "Mangú"- בננות ירוקות מבושלות.

מה שותים ברפובליקה הדומיניקנית?

ברפובליקה הדומיניקנית אמנם שותים רום כחלק מכל ארוחה (מה שהופך אותו למזכרת שאתם חייבים להביא הביתה), אבל המשקה הפופולרי ביותר הוא Mama Juana או בשמו הנוסף Mamajuana. משקה זה מבוסס על רום, יין אדום, דבש ועשבי תיבול ואחרי לגימה אחת גם אתם תבינו למה המקומיים אוהבים אותו.

מהו הפרי הלאומי של הרפובליקה הדומיניקנית?

הפרי הלאומי של הרפובליקה הדומיניקנית הוא הקרמבולה. בספרדית קוראים לו cinco dedos שמשמעו 5 אצבעות – שם שנובע מהצורה של הפרי.